Ud & se

 
mandag D. 08. maj 2017, kl. 07.56
I forrige uge var 3.d i Aarhus med fagene Oldtidskundskab og Religion. Her fortæller Karen fra klassen om turen, der blandt andet bød på forårssol, antikke skulpturer og en syngende Jesus.

På vores tur til Aarhus var vi først på Antikmuseet, hvor vi så på forskellige skulpturer og relieffer og sammenlignede deres træk med dem, vi har lært i oldtimerne. Bagefter gik vi rundt i byen og så på forskellige bygninger for at se, om vi kunne spotte antik-inspirerede søjler - og der var faktisk en del flere, end man lige skulle tro. Facaden på Aarhus Banegård minder fx ret meget om facaden på et antikt tempel.

Om aftenen spiste vi på en italiensk restaurant, inden vi så ”Jesus Christ Superstar” på Aarhus Teater. Forestillingen gennemgik den sidste tid i Jesus’ liv, herunder nadveren, Judaskysset og til sidst korsfæstelsen. Stykket var en ret speciel oplevelse, fordi skuespillerne udelukkende sang til hinanden og altså ikke havde nogen egentlige replikker. Men det gjorde det også ret dramatisk på en god måde.

Klassen var på ekskursion torsdag d. 4. maj med Helle Severinsen Frandsen, der underviser klassen i Oldtidskundskab og Religion.