140 års jubilæum

 
torsdag D. 16. august 2018, kl. 11.27
På Mariagerfjord Gymnasium startede fem kvindelige lærere det nye skoleår med blomster, flag og lykønskninger. De kan nemlig fejre 140 års jubilæum - tilsammen.

På billedet ses fra venstre:

40 års jubilæum
Liselotte Edler, underviser i engelsk og tysk

25 års jubilæum
Merete Christensen - underviser i latin, billedkunst, design, oldtidskundskab og dansk
Anne Yde Møller - underviser i dansk og historie
Helle Kvisselgaard - underviser i engelsk og spansk
Elisabeth Madsen - underviser i biologi, billedkunst, dansk og mediefag

140 års jubilæum tilsammen. Det er mange år i gymnasieverden, og de fem jubilarer er da heller ikke i tvivl om, hvad der gør deres arbejde til måske verdens bedste.

- Eleverne, lyder det nærmest i kor, og Merete Christensen uddyber:

- Det er godt at arbejde med de unge og spændende at følge deres udvikling, fra de starter på gymnasiet som ca. 16-årige, til de bliver studenter to-tre år senere. Derudover er vi selvfølgelig glade for vores fag og nyder at fordybe os i de forskellige fagområder. Og så får man altid noget nyt at vide, når man arbejder med stoffet og får respons fra eleverne.

Nye elever - ny undervisning

Selvom jubilarerne kan trække på flere års erfaringer, fortæller de, at de ikke bare kan læne sig tilbage og klare undervisningen på rutinen. Tværtimod.

- Jeg synes faktisk, jeg bruger mere tid på at forberede mig i dag, lyder det fra Anne Yde Møller.

- Det er også fordi, at vores forberedelse ikke handler så meget om det faglige - det har vi jo styr på - men mere om, hvordan vi tilrettelægger vores undervisning. Vi har jo en helt anden elevgruppe i dag, end vi havde for 25 år siden, fortæller Helle Kvisselgaard.

- Ja, dengang var det kun rent undtagelsesvis, at nogen snakkede om diagnoser. Dét fylder meget mere i dag, og der er mange flere hensyn, man skal tage i undervisningen, tilføjer Merete Christensen.

Flere kollegaer på lærerværelset

Helle Kvisselgaard har arbejdet på skolen i alle 25 år, mens Liselotte Edler har arbejdet størstedelen af sin karriere på gymnasiet. De fortæller, at meget har ændret sig siden deres første skoledag. Skolen hedder ikke længere Hobro Gymnasium og HF-kursus, men Mariagerfjord Gymnasium, og den er vokset betydeligt igennem årene.

- Hele lærerkollegiet er stort set nyt, og vi er blevet mange flere. Da jeg startede, var vi omkring 50 lærere, og i dag er vi knap 100, fortæller Helle Kvisselgaard.

- Ja, vi har mange gode kollegaer på gymnasiet, som man kan have både personlige og faglige snakke med, supplerer Elisabeth Madsen.