På tur i modernismen

 
torsdag D. 08. marts 2018, kl. 13.53
Billedkunstelever (BK3) skiftede skolens mure ud med museer for at se på ægte kunst. En hel dag - fra morgen til aften - gik de på opdagelse i kunstens verden i både Silkeborg og Randers.

Onsdag d. 7/2 var 15 elever på opdagelse i den moderne billedkunsts fantasirige verden sammen med deres billedkunstlærer Henrik Damsgaard. Han fortæller om turen her:

Turen gik først til Silkeborg, hvor vi startede på Museum Jorn. Her var der rundvisning i den flotte samling af abstrakt ekspressionisme med Asger Jorns sprælske malerier i centrum for hans store netværk af Cobra-malere - tilsammen kaldt Cobragruppen (Copenhagen, Brussel, Amsterdam).

Derefter var billedkunstholdet i Galerie Moderne, hvor eleverne genfandt mange cobra-værker, men også meget ung - popart- og graffiti-inspireret - kunst.

Til sidst rundede vi Randers Kunstmuseum, hvor guiden satte fokus på socialrealisten L.A. Ring, Hammershøi og Randerskunstneren Sven Dalsgaard.

Billedkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på turBilledkunst på tur