"En emotionel lavine"

 
mandag D. 05. februar 2018, kl. 10.28
3.e og 3.y var for nylig i Aarhus for at se stykket ”Troen og Ingen”, som bygger på Søren Huss’ første soloalbum. Det var en rørende oplevelse, fortæller Joakim og Anna Louise, der har skrevet en anmeldelse af stykket.

Forsangeren i Saybia skrev sit første dansksproget soloalbum ”Troen og ingen” efter en voldsom trafikulykke, hvor han mistede sin kæreste. Albummet handler om at miste og kampen for at genvinde troen på livet. Teatret Svalegangen har dramatiseret de ærlige sange i den aktuelle forestilling, der gjorde et stort indtryk på 3.e og 3.y. To elever fortæller om teaterkoncerten her:

Da vi 3.e og 3.y i torsdags var inde og se ”Troen og ingen” på Svalegangen i Aarhus, var jeg tydeligvis ikke den eneste, der blev berørt af det tunge og dybfølte emne! Stykket formåede med sin smukke musik, den simple, men betagende kasse-scenografi, og meget få farver på scenen, at berøre meget mere end den sorg, der ligger bag tabet og det at miste. Stykket tog mig tilbage i tanker, som vi alle normalt fortrænger, og løftede dem til et andet niveau. Jeg passerede hele følelsesregisteret og var betaget fra starten, hvor hele fundamentet af kasser ramlede på scenen og til slut, hvor de langsomt blev genopbygget på ny. Der er ingen tvivl om, at dette stykke har vækket følelser og sat tanker i gang hos os alle.
- Anna Louise Rasmussen

Trods stykket ”Troen og ingen” omhandler et emne så dystert og sørgeligt som det ultimative tab gennem døden, har jeg sjældent oplevet noget vække så meget liv i mig. Det var som en emotionel lavine, der begravede mig i en symfoni af følelser og tanker, som man normalt fortrænger i dagligdagens stress og jag. Den enkelte, men utrolig symbolske scenografi gik hånd i hånd med de smukke musikalske indslag, og sammen skabte de et fænomenalt fundament, der i den grad støttede op om stykkets handlingsforløb. Kort sagt har dette stykke sat nogle ting i et bredere perspektiv. Det var en fornøjelse.
- Joakim Schytte

Læs mere om forestillingen her.

Troen og ingen
Inden forestillingen fandt 3.e og 3.y aftensmad på Aarhus Street Food sammen med deres dansk- og religionslærere, Marie Louise Sibast og Susanne Rosen Wind. (Foto: SRW)