Fucking Åmål

 
fredag D. 13. september 2019, kl. 10.53
Fem heldige klasser fik for nylig lov til at opleve en Reumert-vindende teaterversion af den svenske kultfilm fra 1998. Helt usædvanligt blev stykket opført i gymnasiets gymnastiksal en onsdag middag.

Foto: Jesper Frølund Hansen

”Fucking Åmål” handler kort fortalt om at bo i et mindre samfund og ikke være ligesom alle de andre. Det er en forestilling om den første kærlighed, om at finde sig selv og have modet til at stå ved, hvem man er.

Her fortæller Safiya og Natalie (Gr5), hvordan de oplevede forestillingen:

”Her den anden dag var vi inde og se et stykke kaldet “Fucking Åmål”. Vi synes, at det var rigtig godt, og det var rigtig fedt at se et stykke, der handler om homoseksualitet, for det er ikke noget, man ser så tit, og det kan være meget hjælpsomt for unge medlemmer af LGBT+ at få lov til at se, at det er helt normalt, og de viser heller ikke nogle negative stereotyper.

Vi synes, at det var rigtig godt lavet med nogle virkelig gode skuespillere, som var ret gode til at vise følelser på de rigtige måder og skifte mellem deres forskellige roller.

De var rigtig gode til at bruge nogle fede lydeffekter. De havde også nogle gardiner, som de brugte på en virkelig fed måde, da det var med til at få scenen til at virke lidt større og en fed måde at skifte scener på, da de ikke havde nogle “rigtige” sceneskift og kun meget få rekvisitter, men de var virkelig gode til at bruge de få ting, de havde.”

Bag opførelsen af ”Fucking Åmål” på gymnasiet står teaterforeningen HiLS DiN MOR i samarbejde med Mariagerfjord Kommune. Læs mere om forestillingen her.

Forestillingen er produceret af HiLS DiN MOR og Teater Vestvolden

Medvirkende skuespillere:
Mia Lerdam
Rikke Westi
René Benjamin Hansen