Her vokser dit talent

Mariagerfjord Gymnasium har en række tilbud til vores talentfulde elever. Talentplejen kan ske i form af undervisning på et højere niveau, deltagelse i nationale og internationale konkurrencer, faglige olympiader eller faglige netværk. "De talentfulde" er de elever, der i et eller flere fag er så dygtige, at de kan blive blandt skolens bedste på feltet, hvis de stimuleres.

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi

Projektet er en fælles koordineret indsats for talentfulde unge i hele Nordjylland. Målet er at sikre elevernes trivsel, udfordre dem på et passende niveau og samtidig løfte klassernes niveau generelt.

Der udvælges talentfulde elever fra 2.hf, 2.htx og 2.stx inden for tre hovedområder: "Sundhed, naturvidenskab & teknologi", "Humaniora & sprog" og "Samfund & business". Hvert semester skal eleverne deltage i tre aktiviteter inden for hovedområdet: En lokal dag på egen skole, en regional dag sammen med elever fra nærliggende skoler og en dag på en videregående uddannelsesinstitution.

Læs om Nordjyske Gymnasiers Talentakademi 2017-2018

Har du spørgsmål eller vil vide mere om Nordjyske Gymnasiers Talentakademi, kan du kontakte en af de nedenstående kontaktpersoner:

Kaj Nissen ("Sundhed, naturvidenskab & teknologi")
Kristian Paaskesen ("Humaniora & sprog")
Tina Andersen ("Samfund & business")

Unge Forskere

De dygtige elever i afgangsklasserne bliver opfordret til at deltage i Unge Forskere, der er en talentkonkurrence for elever, som laver SRP, teknikprojekt eller lignende projekter inden for det naturfaglige område.

Cambridge English

Cambridge English er et tilbud om ekstra engelskundervisning primært til elever på 2. årgang. På kurset arbejder eleverne med avancerede grammatiske mønstre og ordforråd, der giver kompetencer, som ligger ud over det gymnasiale niveau. Kurset afsluttes med en mundtlig og skriftlig eksamen - ikke på gymnasiet, men i udvalgte byer rundt om i landet. Herefter får eleverne et såkaldt Cambridge certifikat, der dokumenterer, at man opfylder de sprogkrav, som engelsksprogede universiteter og internationale virksomheder som fx Sony og Microsoft har. Læs mere om Cambridge English her.

Har du spørgsmål eller vil vide mere om Cambridge English, kan du kontakte Brian Holm Sørensen eller Inge Lise Eriksen.