Her vokser dit talent
 
 

Mariagerfjord Gymnasium har en række tilbud til vores talentfulde elever. Talentplejen kan ske i form af undervisning på et højere niveau, deltagelse i nationale og internationale konkurrencer, faglige olympiader eller faglige netværk. "De talentfulde" er de elever, der i et eller flere fag er så dygtige, at de kan blive blandt skolens bedste på feltet, hvis de stimuleres.

Unge Forskere

Unge Forskere er en talentkonkurrence for elever, som laver SRP, teknikprojekt eller lignende projekter inden for det naturfaglige område. Konkurrencen giver dig mulighed for at arbejde innovativt og projektbaseret med naturvidenskab og teknologi, og undervejs kan du få dine idéer ført ud i den virkelige verden. Du kan skabe værdifulde kontakter med andre science-interesserede unge, møde de stærkeste eksperter inden for dit felt og få en oplevelse for livet.

Du deltager i konkurrencen med et selvvalgt science-projekt, hvor du skal indsende et projektresumé og en projektrapport for at deltage. Efter deadline vurderes alle projekterne af en fagjury, og 100 projekter går videre til de regionale semifinaler. Ansøgningsfristen er d. 28. februar 2018.

Interesseret? Kontakt Kaj Nissen for information eller læs mere her.

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi 

Projektet er en fælles koordineret indsats for talentfulde unge i hele Nordjylland. Målet er at sikre elevernes trivsel, udfordre dem på et passende niveau og samtidig løfte klassernes niveau generelt.

Der udvælges talentfulde elever fra 2.hf, 2.htx og 2.stx inden for tre hovedområder: "Sundhed, naturvidenskab & teknologi", "Humaniora & sprog" og "Samfund & business". Hvert semester skal eleverne deltage i tre aktiviteter inden for hovedområdet: En lokal dag på egen skole, en regional dag sammen med elever fra nærliggende skoler og en dag på en videregående uddannelsesinstitution.

Læs om Nordjyske Gymnasiers Talentakademi 2017-2018

Har du spørgsmål eller vil vide mere om Nordjyske Gymnasiers Talentakademi, kan du kontakte en af de nedenstående kontaktpersoner:

Kaj Nissen ("Sundhed, naturvidenskab & teknologi")
Kristian Paaskesen ("Humaniora & sprog")
Tina Andersen ("Samfund & business")

Cambridge English

Cambridge English er et tilbud om ekstra engelskundervisning primært til elever på 2. årgang. På kurset arbejder eleverne med avancerede grammatiske mønstre og ordforråd, der giver kompetencer, som ligger ud over det gymnasiale niveau. Kurset afsluttes med en mundtlig og skriftlig eksamen - ikke på gymnasiet, men i udvalgte byer rundt om i landet. Herefter får eleverne et såkaldt Cambridge certifikat, der dokumenterer, at man opfylder de sprogkrav, som engelsksprogede universiteter og internationale virksomheder som fx Sony og Microsoft har. Læs mere om Cambridge English her.

Har du spørgsmål eller vil vide mere om Cambridge English, kan du kontakte Brian Holm Sørensen eller Inge Lise Eriksen.